Logik Kasa F

Logik Kasa F

Kompjuterski program za praćenje rada u maloprodaji sa podrškom za fiskalne uređaje. Program je u potpunosti prilagođen svim vrstama maloprodaje i ugostiteljstva i u svakom trenutku omogućava uvid u stanje zaliha i ostvareni dnevni pazar.

 1. Ubrzavanje i olakšavanje rada


  Program Vam na vrlo jednostavan način nudi mogućnost promene cena ili naziva artikala tako da nemate potrebu da to radite ručno na fiskalnoj kasi. Takođe, zaduženje radnika i obračun dnevnog pazara se kreiraju automatski, dostupni su u svakom trenutku, čime se štedi Vaše vreme.

 2. Stanje zaliha, analiza prodaje i profita


  U svakom trenutku možete videti izveštaje o prodaji, trenutnom stanju zaliha i dr., na osnovu kojih možete planirati nabavku i pratiti prodaju, a koji se automaski arhiviraju na kraju dana.

 3. Apsolutna kontrola poslovanja od strane vlasnika


  Program je koncipiran tako da samo administrator ima privilegije da vidi sve u programu. Više nivoa sigurnosti omogućiće Vam da se zaštitite od svih mogućih malverzacija. Za veći broj zaposlenih program automatski sračunava zaduženje po radniku što Vam omogućava da svakog dužite ponaosob.

 4. Uvek dostupna tehnička podrška


  Tim od 15 stručnjaka zadužen je za odgovaranje na sva Vaša pitanja i nedoumice vezane za Logik programe, putem telefona, e-mail-a, internet konekcije ili dolaska u Vaše prostorije.

 5. Maksimalna pouzdanost u radu


  Preko 2100 zadovoljnih korisnika, pravnih lica, dokazuje pouzdanost i sigurnost našeg poslovnog softvera. Tačnost i preciznost programa smanjuju faktor ljudske greške, što Vam omogućava bolju kontrolu poslovanja.

 6. Jednostavnost pri korišćenju


  Program Logik Kasa F je vrlo jednostavan za korišćenje, tako da informatička pismenost korisnika skoro da uopšte nije potrebna. Princip rada u programu je identičan za sve segmente, što u mnogome olakšava snalaženje u programu.

Jednostavno kreiranje računa


Moguće je definisanje grupa artikala koje se pojavljuju u specijalnim prozorima, pa je za odabir artikla iz grupe dovoljan jedan klik mišem. Osim toga, moguće je korišćenje klasičnog pretraživanja po imenu, delu imena ili po šifri.Izgledom računa moguće je lako manipulisati iz programa prema mogućnostima koje pruža fiskalni štampač ili fiskalna kasa sa kojom radite.
kasa_main

Dodavanje, ažuriranje, brisanje artikala direktno iz programa


U programu na jednostavan način možete definisati sve artikle koje prodajete (proizvode, robu, usluge) uz zadavanje sledećih podataka:

 • Naziv artikla, šifra i barkod artiklaNabavna i prodajna cena
 • Poreska stopa
 • Trenutna količina, minimalna količina na lageru (kada trenutna količina padne ispod minimalne, program Vas obaveštava da je potrebno izvršiti nabavku)
 • Grupa artikala (samo ako želite rad sa grupama, što olakšava pretraživanje i manipulaciju nad artiklima)
 • Definisanje sirovina (samo ako se radi o kombinovanom tj. složenom artiklu koji je sastavljen od sirovina)

kasa_main_touch

Praćenje prodaje svakog zaposlenog


Definisanjem prodavaca obezbeđujete praćenje prodaje za svakog pojedinačno. Ukoliko je potrebno svaki prodavac može imati šifru za identifikaciju. Broj zaposlenih nije ograničen brojem operatera na fiskalnom uređaju (fiskalnom štampaču ili fiskalnoj kasi). Mogući su i napredniji načini autorizacije: preko smart kartica, …

Dnevni i periodični pregled (izveštaj) prodaje


U svakom trenutku možete pregledati izveštaje o prodaji, trenutnom stanju zaliha, itd. Na osnovu ovih izveštaja možete planirati nabavku i pratiti prodaju. Svi ovi izveštaji, zajedno sa svim pojedinačnim računima, se arhiviraju na nivou dana. Pored toga, program Kasa F omogućava direktno izvršenje „Z“ izveštaja fiskalnog uređaja (ukoliko uređaj poseduje odgovarajuću softversku komandu).kasa_report

Knjigovodstvena dokumentacija


kasa_dokumenti
Uz sam program za vođenje maloprodaje isporučuje se i dodatna aplikacija Kasa F Dokumenti za dokumente iz domena knjigovodstva: kalkulacije, nivelacije, fakture i profakture, interne dostavnice, gotovinske račune, … Svaki proknjiženi dokument će ažurirati bazu podataka na računaru ali i artikle (nazive, cene, …) u samom fiskalnom uređaju. Akcije su u najvećoj mogućoj meri automatizovane, pa se izborom virmanskog načina plaćanja u programu Kasa F automatski kreira faktura u programu Kasa F Dokumenti, spremna za štampanje na alternativnom A4 štampaču, snimanje u PDF ili HTML format ili direktno slanje faksom.Takođe, u programu je dostupna i druga potrebna evidencija. Na jednostavan način možete štampati Trgovačku knjigu (TK obrazac), Dnevni promet ugostitelja (DPU obrazac), …

Evidencija partnera


kasa_partneri
Kasa F Partneri je još jedan dopunski program koji se nalazi u standardnom paketu. Program vodi evidenciju o Vašim partnerima (kupcima i dobavljačima). U svakom trenutnu možete videti saldo sa partnerima, proknjižiti uplatu ili videti generalije za konkretnog partnera.Ovaj dodatni program se u dragstorima i prodavnicama može koristiti i na alternativni način za evidenciju kupaca na odloženo plaćanje čekovima. U ovom režimu rada program dozvoljava kupcu da pazari robu samo do vrednosti čeka koji je dao unapred (za više je potrebno odmah doplatiti kešom ili dati novi ček).

Sloboda izbora fiskalnog uređaja


Program Kasa F podržava rad sa više uređaja koji su sertifikovani za rad u režimu fiskalnog štampača. Vaše je da odaberete fiskalni štampač ili fiskalnu kasu koji Vam po performansama i ceni najviše odgovara. Takođe, ukoliko već posedujete fiskalne uređaje i naš program, možete slobodno menjati fiskalne štampače ili fiskalne kase bez da menjate i program. Na osnovu iskustava na terenu, naše preporuke za fiskalni uređaj su fiskalni štampači IntRaster FP600 i FP550+.